SCEM is in 1984 opgericht door Richard Vierbergen en René van Maarsseveen. Ze maakten documentaires. Om in aanmerking te komen voor bijdragen uit filmfondsen was een rechtspersoon nodig. Een stichting leek, gezien het doel, toen het meest voor de hand liggend.

Geleidelijk groeiden de activiteiten rondom de films en werkten ze ook voor het bedrijfsleven. Klanten waarvoor een bedrijfsfilm was gemaakt wilden duplicaten, een inlay bij de film, lesbrieven. En steeds vaker vroegen ze andere creatieve communicatieproducten.

Richard wilde vooral filmen. René, die daarvoor al een paar jaar bij bureaus had gewerkt en marketingklussen had uitgevoerd, wilde wel breder. Als vrienden gingen de twee uit elkaar. René behield de naam SCEM en bracht het onder in een andere rechtsvorm.

De naam

SCEM stond oorspronkelijk voor Sibi Canere Et Musis, wat zo veel betekent als ‘alleen voor jezelf en de muzen zingen’. Die omschrijving dekte de oorspronkelijke lading, waarbij documentaires werden gemaakt naar eigen inzicht en van hoge esthetische kwaliteit. Aan de afkorting kon echter allerlei uitleg worden gegeven, zoals Stichtse Communicatie en Marketing en andere varianten. René voegde Mediaproducties toe aan de afkorting en ging in 1988 verder als SCEM Mediaproducties.

In 1999 werd de naam vervolgens aangepast naar SCEM Marketing & Reclame. Daarbij doelde Marketing op de strategische, creatieve kant van het bedrijf en Reclame op de productiekant, waarbij geen onderscheid werd gemaakt tussen PR, Sales Promotion, Reclame en overige vormen.

SCEM onderscheidde zich door service en creativiteit, maar ook door het vooruitlopen op ontwikkelingen. SCEM Marketing & Reclame was de eerste die gebruik maakte van een videomontage computer, de eerste die CD-ROM en CD-Audio samenvoegde op één CD en nieuwe grafische technieken toepaste. Zo waren er meer nieuwigheden waar René en zijn medewerkers mee experimenteerden en/of die zij inzetten voor hun klanten, zoals …

… weet je wat, bel gewoon even of mail. Dan maken we een afspraak en beantwoorden we al je vragen en luisteren vooral naar jouw verhaal