Skip to main content

Alle schilderijen van Dirk J. Jansen, op deze site verspreid, samen op één pagina. Ze zijn vanzelfsprekend verkleind voor deze site. En volgens Dirk te krap uitgesneden; volgens hem had ik er meer wit omheen moeten laten.

In de toekomst zal ik ze waarschijnlijk per thema op aparte pagina’s zetten. En naast aquarels ook nieuwer werk in andere stijlen. Eerst moet ik nog verder selecteren. Dirk had gelijk dat het handig is dat ik niet begon vanaf 2002, het jaar dat hij begon te schilderen.

Achteraf ben ik daarom blij dat hij als voorwaarde stelde dat ik werk van na 2017 gebruik, dat scheelt honderden schilderijen. En er blijft nog voldoende werk over om uit te kiezen. Waarbij het soms lastig is mijn eigen smaak te negeren en me op een algemenere smaak te richten. Want de voorkeuren blijken bij schilderijen nogal te verschillen, zoals smaken nu eenmaal verschillen.

De originele schilderijen hebben een gemiddelde afmeting van A3 (29,7 bij 42 centimeter). Er zijn grotere en kleinere schilderijen. Dat heeft te maken met het papier dat Dirk gebruikt. Evenals met onderwerpen kun je bij schilderen en tekenen experimenteren met papier. Dirk werk het liefst met vellen van 50 x 70 centimeter.

Hij gebruikt echter ook een A3 blok. Daarbij blijven de randen vrij, de witte rand, wat uiteindelijk een kleinere afbeelding oplevert. Meestal zijn daarvan wel grote afdrukken te maken.

Dat regelt Drukkerij aan de Vecht voor ons en voor anderen die een afdruk of vergroting van een afbeelding willen (een verkleining kan vanzelfsprekend ook). Dirk bemoeit zich daar niet mee. Met vragen kun je daarvoor wel het contactformulier gebruiken of rechtstreeks contact opnemen met Geert Visser van de drukkerij in Maarssen.